Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English by Google translation services

T.T. – Terzin, Tomislav

Prof. dr. Tomislav Terzin diplomirao je molekularnu biologiju i fiziologiju, a doktorirao filozofiju i zoologiju na Sveučilištu Western u Kanadi. Stručnjak je na području genetike, molekularne biologije i razvojne biologije, a trenutno radi kao izvanredni profesor biologije na Fakultetu Augustana Sveučilišta Alberta u Kanadi. Autor je niza članaka i nekoliko knjiga...

terzin-tomislav

„Cenzurirana znanstvena otkrića“ naslov je knjige koju je, 27. lipnja u Dubrovačkim knjižnicama, predstavio prof. dr. Tomislav Terzin.

Pozadina knjige je autorovo upoznavanje sa znanstvenim činjenicama koje svjedoče protiv teorije evolucije. On ističe kako se te činjenice ne mogu pronaći u Akademiji jer tamo postoji cenzura, i otud potječe naslov ove knjige.

– Bio sam ateist i princip mi je bio slijediti znanstvene činjenice. Ostao sam iznenađen kad sam otkrio kako Biblija ima što za reći o podrijetlu čovjeka, života i Sunčeva sustava. Činjenice koje Biblija iznosi u znanosti i precizno ih oslikava  možemo testirati znanstvenim metodama i ona je uvijek bliže istini od znanosti – rekao je Terzin.

Profesor Terzin upozorava kako je slika stvarnosti djelo masovnih medija, koji nastoje oblikovati javno mnijenje koje će biti u funkciji održavanja uspostavljenog sustava i moćnih ciljnih skupina. Iako je sloboda govora, misli i ideja jedna od tekovina suvremenoga društva, čini se da imamo sve, samo ne slobodu.

Svijet je mnogo zanimljiviji nego što većina misli. Svijet otkriva kako čovjek nije proizvod slučaja kao što govori teorija evolucija koja smatra kako život nema smisla. Na osnovu činjenica koje svjedoče da je Biblija točna, čovjekov život itekako ima smisla, i kao vrsta, i kao jedinka. Kriza današnjeg vremena je kriza ljudskog identiteta. Ne možemo objasniti moralnost pa je i nema, potrebno je vratiti se izvorima, kršćanstvu i Bibliji – naglasio je prof. dr. Tomislav Terzin.

Natrag na popis

 

Napomene urednika o autorima i sadržajima
 

Znanstveni sadržaji utemeljeni na Bibliji:

Sva ovdje objavljena znanstvena djela pojedinih autora ne dotiću se teološke doktrine pojedinih kršćanskih vjerovanja, kao ni njihovog osobno, nego se bave isključivo osnovnim istinama sadržanim u Knjizi Postanka, te smatram da njihova predavanja potpuno zaslužuju svoje mjesto na ovim stranicama.

Propovijedi utemeljene na Bibliji:

Sve ovdje objavljene propovijedi pojedinih autora svoje su mjesto zaslužile svojim sadržajem koji je potpuno u skladu s Biblijom i učenjima Isusa Krista, našem Gospoda, Otkupitelja i Spasitelja. Ovdje ne favoriziramo niti jednog propovjednika kao osobu, niti religijsku grupaciju (crkvu) kojoj autori pripadaju, niti učenja pojedinih grupacija (crkvi).

(1, Solunjanima 5:21 -22  "Sve provjeravajte; ono što je dobro, čvrsto držite. Svakog se vida zla klonite.")

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži