Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English by Google translation services

B

W.B. – Busch, Wilhelm

Wilhelm Busch bio je njemački pastor, evanđelist mladih, književnik i aktivist u Ispovijednoj crkvi tijekom nacizma u Njemačkoj. Wilhelm Busch rođen je u Elberfeldu 27. ožujka 1897. godine, sin pastora dr. Wilhelma Buscha. Njegova majka, Johanna Busch, (rođena Kullen), potjecala je iz Kuće Kullen, Hülben (blizu Uracha) koja je bila ukorijenjena u švapskom pijetizmu. Iako je Wilhelm Busch poticao iz poznate obitelji pastora, u svojim je ranim godinama bio sve samo ne religiozan. Proveo je rani život u Frankfurtu, gdje je nastavio i završio srednjoškolski studij. Nakon završetka studija služio je u njemačkoj vojsci kao mladi časnik-poručnik u Prvom svjetskom ratu, gdje je na bojnom polju kod Verduna došao do osobne vjere u Krista kad je suborca ​​pogodila granata...

Pročitaj još...

M

M.T. – Mršić Teofil

Teofil Mršić je trenutno Pastor Baptističke crkve Dubrava (Zagreb). Njegove propovijedi su žive i direktne, bez "škakljanja ušiju", isključivo zasnovane na Božjoj riječi, aktualne i uvijek primjenjive na svakodnevni život, osobito u ova vremena.

Pročitaj još...

P

S.P. – Psarris, Spike

Spike Psarris je dipl. inženjer elektrotehnike sa Sveučilišta Massachusetts, a ima i diplomu iz fizike. Radio je kao inženjer vojnog svemirskog programa Sjedinjenih Država. Spike je u svemirski program ušao kao ateist i evolucionist, a izašao kao kršćanin i mladi zemaljski kreacionist koji nestrpljivo dijeli ono što je naučio s drugima.

Pročitaj još...

T

T.T. – Terzin, Tomislav

Prof. dr. Tomislav Terzin diplomirao je molekularnu biologiju i fiziologiju, a doktorirao filozofiju i zoologiju na Sveučilištu Western u Kanadi. Stručnjak je na području genetike, molekularne biologije i razvojne biologije, a trenutno radi kao izvanredni profesor biologije na Fakultetu Augustana Sveučilišta Alberta u Kanadi. Autor je niza članaka i nekoliko knjiga...

Pročitaj još...

 

Napomene urednika o autorima i sadržajima
 

Znanstveni sadržaji utemeljeni na Bibliji:

Sva ovdje objavljena znanstvena djela pojedinih autora ne dotiću se teološke doktrine pojedinih kršćanskih vjerovanja, kao ni njihovog osobno, nego se bave isključivo osnovnim istinama sadržanim u Knjizi Postanka, te smatram da njihova predavanja potpuno zaslužuju svoje mjesto na ovim stranicama.

Propovijedi utemeljene na Bibliji:

Sve ovdje objavljene propovijedi pojedinih autora svoje su mjesto zaslužile svojim sadržajem koji je potpuno u skladu s Biblijom i učenjima Isusa Krista, našem Gospoda, Otkupitelja i Spasitelja. Ovdje ne favoriziramo niti jednog propovjednika kao osobu, niti religijsku grupaciju (crkvu) kojoj autori pripadaju, niti učenja pojedinih grupacija (crkvi).

(1, Solunjanima 5:21 -22  "Sve provjeravajte; ono što je dobro, čvrsto držite. Svakog se vida zla klonite.")

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži