Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Znakovi potvrde

13.6.2021. Kalendar
Znakovi potvrde

Nakon što su se spasili, doznaše da se otok zove Malta. Domoroci nam iskazivahu nemalo čovjekoljublje …

A kada Pavao nakupi naramak granja i baci ga na vatru, zbog vrućine iziđe zmija otrovnica i pripije mu se uz ruku. … I otrese on životinju u vatru i ne pretrpje nikakvu ozljedu. … U blizini toga mjesta bijaše imanje prvaka otoka, kome bijaše ime Publije, koji nas je primio i tri dana nas uljudno gostio. A Publijev je otac ležao shrvan vrućicom i krvavim proljevom. Pavao je ušao k njemu, pomolio se, položio ruke na nj i ozdravio ga. Nakon toga dolazili su i bili ozdravljeni i drugi koji na otoku bijahu bolesni. Oni su nam i iskazali mnoge počasti, a kada smo odlazili, opskrbili su nas svime potrebnim.

   Djela 28,1-20

Misli o Djelima apostolskim (197)

Otočani su s dobrodošlicom primili brodolomce i naložili vatru da ih ugriju. Pavao je spremno i oprezno skupljao granje da se održava vatra. Kada ga je ugrizla zmija, otočani su to smatrali osvetom svojih bogova. Mora da je Pavao bio ubojica, mislili su, pa je tako kažnjen (red. 4). No apostol se oslanjao na Gospodinovo obećanje da će biti odveden u Rim (vidi 23,11 i 27,24). Stoga je smireno otresao zmiju u vatru. Budući da otrov nije djelovao, otočani su promijenili svoje mišljenje (red 6).

Nakon svojeg uskrsnuća Isus je spomenuo različite znakove koji će potvrđivati Evanđelje što ga budu propovijedali apostoli (vidi: Marko 16,18; Hebrejima 2,3.4; 2. Korinćanima 12,12). Među njima je bilo ozdravljanje bolesnih i očuvanje od ugriza zmija i njihova otrova. Ti znaci, ponekad nazivani „znacima apostola“, očitovali su se u raznim prigodama tijekom života apostola Pavla.

(nastavlja se iduće nedjelje)

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Nathan Lindahl on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži