Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Vrati se...

3.6.2021. Kalendar
Vrati se...

Mlađi sin skupi sve, otputova u daleku zemlju i protrati ondje svoj imetak živeći razvratnim životom.

   (Luka 15,13)

 

„Oče, daj mi …“ Tim riječima je mlađi sin iz usporedbe zatražio svoj dio očinskog nasljedstva. Otac je zasigurno mogao misliti kako će njegov sin postupiti s tim novcem, no ipak mu ga je isplatio prije vremena.

Mladić je s prepunim novčanikom napustio obiteljsko imanje. U tuđini je vodio ono što je smatrao veličanstvenim životom. No, živeći razuzdano, uskoro je potrošio svoje bogatstvo. Upravo tada nastupila je glad. Prijatelji su ga napustili, jer se svatko trebao posvetiti vlastitom preživljavanju. Donedavno je bio bogat besposličar, a sada je postao gladan skitalac. U svojoj potrebi našao je posao kod nekog poljodjelca, kod kojega je čuvao svinje. No i tu je gladovao.

Čuvanje svinja dovelo ga je do toga da shvati koliko je pogrešno bilo to što je okrenuo leđa svojem ocu. Nakanio je vratiti se i reći mu: „Oče, sagriješio sam protiv neba i pred tobom; i nisam više dostojan zvati se tvojim sinom.“ Hoće li ga otac primiti? Uputio se k njemu uznemirena srca.

S kakvom li je samo čežnjom otac bio čekao da mu se izgubljeni sin vrati! Kada ga je ugledao izdaleka, otrčao mu je u susret, zagrlio ga i poljubio. Usprkos sinovljevu kukavnom izgledu, otac je prihvatio njegovo priznanje i oprostio mu krivnju.

Isus je tu pripovijest ispričao kao primjer toga kako Bog prihvaća izgubljene koji mu se vrate i priznaju mu svoju krivnju.

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by jisoo kim on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži