Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Tu si gdje jesi?

12.8.2021. Kalendar
Tu si gdje jesi?

Ako stablo padne na jug ili na sjever, na mjestu na koje stablo padne, ondje će biti.

Propovjednik 11,3

 

Krenuli smo za Dansku. Nakon duljeg putovanja gotovo da smo stigli na odredište. Ostalo nam je još samo da trajektom iz Puttgardena otplovimo u Rodby i uskoro bismo bili u Danskoj. Kada smo se htjeli ukrcati, gospođa na blagajni rekla nam je: „Žao mi je, ali ne mogu vas pustiti na trajekt, jer ste rezervirali samo povratak!“ Bilo je očigledno da je putnička agencija pogriješila. Što sada?

Ne bi li takvo što bilo moguće i u drugom smislu? Recimo, imaš potvrdu o krštenju od svoje crkve i misliš da će to biti dovoljno da te odvede u Nebo. No na taj način oslanjaš se na nešto što će te u odlučnom trenutku iznevjeriti. Krštenje i crkveno članstvo nikome ne otvara vrata Neba. Ono što je potrebno jest uvidjeti da smo grešnici pred Bogom i okrenuti se Njemu položivši svoju vjeru u Krista. Zbog toga je apostol propovijedao „pokajanje Bogu i vjeru u našega Gospodina Isusa Krista“ (Djela 20,21).

Na našem putovanju problem je uskoro riješen. Uposlenica tvrtke za prijevoz promijenila je nadnevak na našim kartama i mi smo se ukrcali. No što se tiče vječnosti, moramo imati na umu da je prigodom smrti već donesena konačna odluka. Duša ide k Bogu i u vječnu radost ili u mjesto mučenja. Promjena nije moguća: „Na mjestu na koje stablo padne, ondje će biti.“

Pravo odredište odredili smo jedino ako smo putem Isusa Krista našli odgovor na problem svojega grijeha i mir s Bogom.

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by James Fuller on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži