Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Spasenje je samo jedno

28.8.2021. Kalendar
Spasenje je samo jedno

Jer nemoguće je one koji su jednom prosvijetljeni …

... ako otpadnu, ponovno obnoviti na pokajanje, budući da sami iznova razapinju Sina Božjega i javno ga ruglu izlažu.

Hebrejima 6,4.6

 Spasenje je samo jedno!

Današnji redak prvenstveno se odnosi na Židove koji su se obratili na kršćanstvo. Izgledalo je da su shvatili činjenicu da je Isus njihov Mesija i da spašeni mogu biti samo na temelju Njegove smrti na križu i krvi koja je ondje prolivena. No nakon nekog vremena odvratili su se od svojeg uvjerenja natrag u židovstvo. Učinivši to, pristali su uz postupak svojih zemljaka koji su Gospodina Isusa razapeli kao bogohulnika. Što će se dogoditi takvim ljudima? Za njih nije bilo spasenja.

U naše doba se mnogi ljudi koji su odrasli u kršćanskim zemljama i u većoj ili manjoj mjeri bili kršćanski odgojeni okreću religijama Dalekog istoka ili islamu. U njima se nadaju naći mir i zadovoljenje.

No naš svemoćan i vječan Bog u svojoj Riječi posve jasno govori da nema drugog načina spasenja osim otkupiteljskog djela koje je Isus Krist ostvario na golgotskom križu. Ako itko odbaci krv Gospodina Isusa kao neučinkovitu, za njega ili nju ne postoji mogućnost spasenja. Takva osoba izrazito odbija sâm temelj spasenja. U Djelima 4,12 istaknuto je: „I nema ni u kome drugom spasenja: jer nema pod nebom drugoga imena danog ljudima po kojemu se moramo spasiti.“ Stoga postoji samo jedan način spasenja: prihvaćanje naučavanja Evanđelja našega Gospodina Isusa Krista.

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

 

Photo by Robby McCullough on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži