Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Raduj se!

12.6.2021. Kalendar
Raduj se!

Raduj se silno, Kćeri sionska; kliči, Kćeri jeruzalemska: Kralj tvoj, evo, k tebi dolazi: pravedan je on i donosi spasenje; ponizan je i jaše na magarcu.

   Zaharija 9,9

Krist Spasitelj (1)

Tko god govori o spasenju i spasitelju pretpostavlja da postoji neka opasnost koja zahtijeva pomoć i oslobođenje iz nevolje. Grijeh je doista donio mnoštvo nevolja ljudskome rodu: bolest, neprijateljstvo, smrt i vječno prokletstvo.

Oduvijek se postavljalo pitanje odakle može doći pomoć ljudskome rodu. David, pisac mnogih psalama i kralj Izraela, znao je odgovor na to. U doba svoje mladosti često je trpio nevolje i progone, ali je uvijek iskusio Božje izbavljenje.

U mnogim psalmima David Boga slavi kao Spasitelja: „Od Gospodina je spasenje pravednicima: On je snaga njihova u doba nevolje. I pomoći će njima Gospodin i izbaviti ih: izbavit će ih od opakih i spasiti ih, jer se oni u njega uzdaju“ (Psalam 37,39.40).

Bog se učestalo služio pojedincima da pomažu Njegovu narodu kada se nalazio u tegobnim okolnostima. Napo­sljetku, On sâm je bio Spasitelj: „No ja sam Gospodin, Bog tvoj od zemlje egipatske, i nemoj poznavati drugoga boga osim mene: jer uz mene nema spasitelja“ (Hošea 13,4).

Mnoga izbavljenja koja u starozavjetno doba Bog darovao svojem narodu prvenstveno su bila izbavljenja iz zemaljskih nevolja. No što se tiče spasenja od grijehâ, vječnog spasenja izgubljenih, to da će On doći kao Spasitelj, navijestio je prorok Zaharija, kao što smo pročitali u uvodnom biblijskom retku.

   (nastavlja se u ponedjeljak)

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Fuu J on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži