Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Pun milosti...

11.9.2021. Kalendar
Pun milosti...

Ali ti si, o Gospodine, Bog prepun sućuti...

... i dobrostiv; dugo si strpljiv i obiluješ milosrđem i istinom.

Psalam 86,15

 

 David je uvijek kad je bio slobodan njegovao i dotjerivao svoj motocikl; bio je to njegov ponos i slava. Način na koji je vozio postajao je sve profesionalniji. Jednoga dana slijedio ga je netko u velikom automobilu, i to tako da se nije mogao udaljiti od njega. Na posljetku se David zaustavio, a i onaj automobil.

„S kakvom lakoćom upravljaš svojim vozilom!“ rekao mu je zadivljeno nepoznati vozač. „Pravi je užitak voziti za tobom! Ti si upravo čovjek kojega tražim za utrke koje organiziram.“ David je odmah zamislio buduće uzbudljive pobjede, uspjeh i bogatstvo. To je bio početak njegove strasti za utrke motociklima.

Kasnije su motocikle zamijenili automobili. David je bio pozvan na međunarodnu reli utrku. Svake je nedjelje vježbao, kako bi bio spreman za takmičenje.

„Jedne nedjelje sam vozio devetnaest sati bez prekida“, ispričao je kasnije. „Zaspao sam za volanom i kasnije su me izvukli iz hrpe lima. Jedino što sam u bolnici imao za čitati bio je Novi zavjet. Bio je to poklon od moje tete koji dotad nisam ni otvorio, no iz ljubavi prema njoj uvijek sam ga držao u džepu. Kada sam ga otvorio, prvo što sam ugledao bilo je: Što je tvoj život? On je samo maglica koja se nakratko pojavi i zatim nestane (Jakovljeva 4,14).

„Maglica koja nestane! Doista, za dlaku sam bio izbjegao smrt! Bog mi je progovorio s ljubavlju. Iznenada sam postao svjestan svoje zaluđenosti slavom, ali i Božjeg milosrđa!“

Toga dana David je našao mir s Bogom i nov nazor za svoj život.

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Louis Hansel on Unsplash ;

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži