Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Prijeteća pesnica

31.5.2021. Kalendar
Prijeteća pesnica

I vas, koji nekoć bijaste zlim djelima otuđeni

i neprijatelji svojim razumom, sada je izmirio u njegovu zemaljskom tijelu putem smrti.

Kološanima 1,21.22

Prijeteća pesnica

Car Julijan vladao je nad Rimskim carstvom od 361. do 363. godine po Kristu. On se općenito naziva Otpadnikom, zato što se odvratio od kršćanstva i vratio poganstvu. Odricanje od svoje kršćanske izobrazbe da bi se vratio neznabožačkom idolopoklonstvu u stvari je bila njegova javna objava rata protiv Boga. Rečeno je da je, kada je 363. godine po Kristu ranjen u ratnom sukobu, podigao prema nebu stisnutu pesnicu, povikavši: „Ti si pobijedio, Galilejče!“ Na samoj samrti se bunio protiv Isusa Krista.

Možda si i ti u ratu s Bogom, čak i ako to ne izražavaš toliko snažno. Ne možeš prihvatiti presudu Riječi Božje, koja svakoga proglašava grešnikom. Ostaješ u neprijateljstvu s Bogom, čak i usprkos tome što je Isus Krist osobno došao na Zemlju s namjerom da te pomiri sa sobom.

Bog je spreman oprostiti najžešći stav protiv sebe. Nije li Isus molio svojega Oca da oprosti onima koji su ga razapeli?

Sve do sada osjećao si gorčinu prema Bogu. Ako si voljan poniknuti pred Njim, povući tu prijeteću pesnicu, zatomiti osjećaj buntovništva u svojim mislima, tada će se Onaj koga mrziš odmah pojaviti onakav kakav uistinu jest: Bog mira, koji daruje stvaran, savršen mir svakome tko god dođe k Njemu. Taj mir je ostvario razapeti Isus: Bog je Njemu dosudio kaznu koju smo zaslužili svojim buntovništvom.

Nemoj odbiti tu ponudu pomirenja: njezin izvor nalazi se u srcu Boga, koji te voli.

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Miguel Bruna on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži