Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Nebo je moja domovina!

15.6.2021. Kalendar
Nebo je moja domovina!

Jer naša je domovina na nebu; odakle i Spasitelja iščekujemo...

... Gospodina Isusa Krista, koji će, prema djelotvornosti kojom sebi može i sve podložiti, preobraziti ovo naše bijedno tijelo i suobličiti ga svome slavnome tijelu.

   Filipljanima 3,20.21

Ako nam naše iščekivanje Gospodina Isusa ispunjava srca i čini nas sretnima, na Zemlji će biti vidljivo da smo građani Neba. Nebeski život može biti očigledan samo u onima koji već žive u nepomućenom odnosu s Kristom i znaju da je Nebo njihovo buduće prebivalište. Naša srca ne mogu uživati u zajedništvu s Njim i istodobno uživati u zadovoljstvima koja pruža ovaj svijet.

Apostol Pavao je žudio za punim poznavanjem Krista i za zajedništvom s Njim u slavi. Njegove su uči bile usmjerene na Nebo, odakle je očekivao Njegov dolazak. Pavao je bio odložio sve ono što bi se moglo uvući između njega i proslavljenoga Krista. Tako je mogao živjeti u radosnom iščekivanju dolaska svojega Gospodina.

Živimo li mi iz dana u dan u takvom iščekivanju? Je li to nada čiji blistavi sjaj osvjetljava našu stazu vjere? Koliko li samo utjehe i snage za svoj svakodnevan život nalazimo u tome! I što više je ta nada živa stvarnost u nama, to manje će nas kušnje i teškoće obeshrabriti.

Mi smo još uvijek u svojem „bijednom tijelu“, koje trpi pod životnim teškoćama. No razmišljanjem o Kristu u slavi i uzdanjem u Njegova obećanja mi primamo snagu da se odupremo svemu što je protiv nas. Došao Gospodin danas ili su pred nama teške godine, iščekivanje toga da nas On dođe povesti kući čini nas sposobnima da nadvladamo kušnje putovanja pustarom. On dolazi – i to je sigurno!

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži