Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Naša utvrda

13.9.2021. Kalendar
Naša utvrda

Ako se naša zemaljska kuća ovoga prebivališta razruši...

... imamo zdanje od Boga, nerukotvorenu vječnu kuću u nebesima.

2. Korinćanima 5,1

 

 Nedugo nakon svršetka Drugoga svjetskoga rata moj je djed prolazio središtem Londona, koje je još uvijek bilo razoreno od bombardiranja. Od jedne tamošnje kuće preostali su samo dijelovi zidova u prizemlju i ulazna vrata. Vlasnik je nad tim vratima dao upisati upravo riječi današnjeg biblijskog teksta: „Ako se naša zemaljska kuća ovoga prebivališta razruši, imamo zdanje od Boga, nerukotvorenu vječnu kuću u nebesima.“

Što se zbilo s onima koji su tu živjeli? Jesu li uspjeli na vrijeme pobjeći u sigurnost ili pak su poginuli u ruševini? Moj djed to nikada nije otkrio, ali je taj biblijski redak iznad vrata jasno pokazivao da je ta obitelj čvrsto vjerovala u Boga i Njegova obećanja, čak i s onu stranu smrti.

„Prebivalište“ na koje apostol Pavao tu misli naše je tijelo, „pokrivalo“ našeg „nutarnjeg čovjeka“. Kada vjernik umre, njegovo će se tijelo „vratiti u zemlju“ (Propovjednik 12,7), a njegovu dušu, njegovu osobnost, Isus će uzeti u raj (vidi: Luka 23,43).

Vjernici koji su usnuli u Isusu počivaju u raju očekujući slavan dan kada će On otkriti svoju snagu i probuditi ih od mrtvih. Tada će im dati novo, proslavljeno tijelo. To više neće biti krhko „prebivalište“ izvrgnuto opasnosti, nego vječna i trajna građevina. Tako će svi oni koji su bili spašeni putem vjere u Isusa Krista zauvijek prebivati u „Očevu domu“ (vidi: Filipljanima 1,23; 3,21; 1. Korinćanima 15,53-57).

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

 

Photo by Ivan Aleksic on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži