Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Misterij života

27.8.2021. Video
Misterij života

Ja sam došao da imaju život, i to da ga imaju u izobilju."

Nedavno sam naišao na fantastičnu web stranicu (i YouTube kanal) pod nazivom "Projekt Ivan 10:10" (John 10:10 Project).

Link na stranicu; https://thejohn1010project.com/

 

Naslov stranice referira se na drugi dio stiha Evanđelja Isusa krista prema apostolu Ivanu, 10-o poglavlje, 10-i stih koji glasi; "...  Ja sam došao da imaju život, i to da ga imaju u izobilju."

Prema riječima samih autora, Ovaj projekt istražuje bogat život koji je Isus obećao.
Kako možemo doživjeti trajnu radost, mir i svrhu u svijetu u kojem često dominiraju malodušnost i strah?
Ova web stranica sadrži zbirku kratkih video zapisa osmišljenih da vas ohrabre u vašem hodu s Bogom. Zamislite ih kao stepenice ka dubljem, značajnijem razumijevanju kršćanske vjere. 

Autori su već postavili jedan dio svojih video zapisa prevedenih na hrvatski jezik na adresi;  https://www.youtube.com/playlist?list=PLO673u2zYHhlpB3lmBCtxJWTwF8BQ1p7b a trenutno pregovaramo s njima u smislu ostvarivanja suradnje na prevođenju i ostalih video zapisa koji su originalno objavleni na engleskom jeziku.

Za početak vam predstavljamo kratki video pod naslovom "Otključavanje misterije života".

Uvod u sadržaj videa:

Godine 1993. profesor Philip Johnson sa Kalifornijskog sveučilišta u Berkeleyu pozvao je skupinu znanstvenika i filozofa, koji su došli iz velikih akademskih centara, uključujući Cambridge München i Sveučilište u Chicagu, u mali gradić na plaži na središnjoj obali Kalifornije,  s namjerom pronalaženja odgovora na pitanja i ideje koja su  dominirale je znanošću 150 godina.

"Mislim da su Pajaro dine postale prekretnica za mnoge od na skoji smo imali pitanja o evolucijskoj teoriji, a kad smo se okupili, svaka je osoba iznijela na stol nešto svoje i odjednom smo svi bacili pogled na novi  način gledanja na život, koji nitko od nas pojedinačno nije vidio prije.

Moram reći da je to bio intenzivan period u mom životu,. Do tada mi samo se činilo da ovdje postoji nešto intelektualno jasnije od razumijevanja i stava prema životu kojeg sam se držao do tada..."

Misterij života

Photo by Ravi Roshan on Unsplash

 

Molimo vas - pretplatite se na naš YouTube kanal i uvijek na vrijeme saznajte o objavljivanju novih prevedenih video zapisa.

https://www.youtube.com/channel/UCfNFI8e7QG1fKhr4Bmu_vYg/ 

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži