Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Misli o Djelima apostolskim

30.5.2021. Kalendar
Misli o Djelima apostolskim

I, dok se razdanjivalo, molio je Pavao sve da uzmu jelo, rekavši: “Ovo je četrnaesti dan kako u iščekivanju nastavljate bez jela, ništa ne uzevši. Stoga vas molim da uzmete nešto jela, jer je to za vaše zdravlje: jer nikome od vas neće ni vlas pasti s glave.” Rekavši to, uze kruh i pred svima njima zahvali Bogu, razlomi ga i poče jesti. Tada se svi razvedriše pa i oni uzeše jelo. A bijaše nas na lađi u svemu dvije stotine sedamdeset i šest duša. Najevši se dovoljno, počeše rasterećivati lađu bacajući pšenicu u more.

Djela 27,33-38

 

Misli o Djelima apostolskim (194)


Pavao, veliki propovjednik Evanđelja narodima svijeta, nije bio fanatik izvan dodira sa stvarnošću, što je dokazao tada kada je spriječio mornare da pobjegnu. To je ponovno bilo očigledno tada kada je naložio mornarima i putnicima neka pojedu nešto prije napora što su ih očekivali u danu koji je svitao. Doista, Božja obećanja se ispunjavaju! Pavao se potpuno uzdao u njih. No to nikome na lađi nije bilo izlikom da poslušno ne učini sve što je bilo potrebno za održanje života.

Pavlovo pretkazanje da će završiti na nekom otoku pokazalo se istinitim. Prisebnošću uma spriječio je mornare da pobjegnu te time zadobio velik moralni autoritet. Sada su posada i putnici bili svjedocima toga kako apostol uzima kruh, naglas zahvaljuje Bogu, Stvoritelju i Održavatelju života, te počinje jesti. Kakva li je samo smirenost zračila iz toga čovjeka, koji se potpuno uzdao u Boga! Potom su i ostali postupili po njegovu primjeru te također uzeli nešto jela.

(nastavlja se iduće nedjelje)

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Kate Remmer on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži