Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Milošću ste spašeni

16.6.2021. Kalendar
Milošću ste spašeni

Jer milošću ste spašeni po vjeri; i to nije od vas: Božji je to dar; ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.
(Efežanima 2,8.9)

Krist Spasitelj (3)

U našem razmišljanju u utorak pokazali smo da je Isus Krist Spasitelj svijeta, u kome se „moramo spasiti“. Možda se pitaš: „Ali kako smo spašeni?“ Što nas dovodi do toga da ne samo da kažemo da je Krist Spasitelj, nego da je On naš, ili radije, moj Spasitelj?

To bismo pitanje mogli postaviti na drugi način, i to ovako: Kako ja mogu dobiti to spasenje? Odgovor nam daje današnji biblijski redak. Kada je u pitanju vječno spasenje, ja ni na koji način ne mogu učiniti bilo što da ga zaslužim. Ja u potpunosti ovisim o Božjoj milosti u Kristu Isusu. Ali Krista mogu prihvatiti vjerom. Budući da je On na križu Golgote žrtvovao svoj život, oproštenje naših grijeha ponuđeno nam je besplatno i prisvojiti ga možemo vjerom. Vjera, to jest uistinu vjerovati u Sina Božjega i Njegovo djelo otkupljenja grijeha, daje nam pristup vječnom spasenju. Svaki osoban napor ili umišljena zasluga nimalo ne doprinosi tome.

No tko god iskreno vjeruje u Krista, može reći: „Isus je moj Spasitelj.“ Uspostavio je vječno siguran odnos s Njim. Naš redak vjernicima govori: „Spašen si putem vjere.“ To je neporeciva činjenica. Vjernici imaju spasenje svojih duša (vidi 1. Petrovu 1,9) i njihovo vječno spasenje je zajamčeno (vidi: Ivan 5,24 i 1. Solunjanima 5,9).

(zaključak sutra)

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Daniel Morris on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži