Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Krist Spasitelj

14.6.2021. Kalendar
Krist Spasitelj

(Marija) će roditi sina i ti ćeš ga nazvati imenom ISUS,

jer će on spasiti svoj narod od grijeha njihovih.

   Matej 1,21

Krist Spasitelj (2)

Prije negoli je Isus Krist došao na Zemlju, Bog je onima koji se pouzdaju u Njega dodijelio izbavljenje i slobodu od zemaljske muke. No onaj odlučan čin spasenja, izbavljenje od grijehâ i vječno spasenje, tek se treba ispuniti. Zbog toga je Sin Božji došao na Zemlju.

To je bilo prorečeno davno prije u Starom zavjetu, a prva objava u Novom zavjetu ukazuje na to. Njegovo je ime trebalo biti Isus, što znači: Gospodin je spasenje. To ime je Njegovo zato što će „on spasiti svoj narod od grijeha njihovih“.

Ta ponuda oproštenja grijehâ nije bila ograničena samo na Židove. Kada su se Samarijanci upoznali s Isusom, posvjedočili su: „Znamo da je on uistinu Krist, Spasitelj svijeta“ (Ivan 4,42).

Nažalost, većina nije Isusa prepoznala kao Spasitelja. Kada je visio na križu izrugivali su mu se: „Druge je spasio, sebe ne može spasiti“ (Matej 27,42). Ti podrugljivci nisu shvaćali da je On svu tu muku preuzeo na sebe dragovoljno: u svojoj smrti na križu podnosio je Božju kaznu kako bi postavio temelj našeg spasenja.

Nakon svoje smrti, uskrsnuća i uzašašća, Isus Krist je proglašen jedinim u kojemu se može naći spasenje i u kome se „moramo spasiti“ (Djela 4,12). To je jedini način na koji možemo izbjeći Božju pravednu kaznu, koju zaslužujemo, i dobiti vječno spasenje.

(nastavlja se u srijedu)

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

Photo by Juan Gomez on Unsplash

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži