Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Istraga - Krist

30.8.2021. Video
Istraga - Krist

Lee Strobel: Istraga o Kristu, dokumentarni film

 

 

Ovaj dokumentarni film objašnjava pozadinu nastanka poznatog filma "Slučaj; Krist" (The Case for Christ) koji je nastao po poznatoj knjizi istraživačkog novinara po imenu Lee Strobel, za vrijeme dok je nastojao racionalno i dokumentirano dokazati da je Isus Krist samo "mit i  bajka", ali se ja na tom putu uvjerio - u potpuno suprotno!

 

The Case for Christ je drama bazirana na istoimenom bestseleru Leea Strobela koji je objavljen 1989. Istinita priča prati Strobela (Mike Vogel) koji je tokom 1980. godine radio kao istraživački novinar za Chicago Tribune. Svojom istragom pokušavao je opovrgnuti novostečenu kršćansku vjeru svoje supruge Leslie (Erika Christensen), ali je tokom potrage došao do rezultata koji su mu promijenili život.
(http://www.filmofil.ba/ateista-koji-je-postao-vjernik-case-christ/)

 

U ovom dokumentarcu pojašnjava se nastanak knjige (po kojoj je kasnije snimljen film), s navodima na mnogo izvora koje je autor koristio u svojem istraživačkom radu.

 

Originalni igrani film možete pronaći na internetu (jedna od adresa je ovdje; https://www.filmotip.net/sa-prevodom/the-case-for-christ-2017-video_9332ba0fe.html ) pod nazivom "Case for Christ" ("Slučaj za Krista", "Istraga za Krista" ili "Istraga - Krist")

... a dokumentarac koji ga prati i objašnjava pogledajte u nastavku:

 

 

 

 

Slučaj; Krist

 

Pogledajte više prevedenih video zapisa na YouTube kanalu udruge Media 53 ; https://www.youtube.com/channel/UCdBDucTca9tiZH-1ZE4ffeQ

i na njihovoj web stranici; https://www.media53.hr/ 

 

Molimo vas - pretplatite se na naš YouTube kanal i uvijek na vrijeme saznajte o objavljivanju novih prevedenih video zapisa.

https://www.youtube.com/channel/UCfNFI8e7QG1fKhr4Bmu_vYg/  

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži