Preskoči na glavni sadržaj

English language - read these pages translated to English   by Google translation services

Duhovno blago

12.9.2021. Kalendar
Duhovno blago

Jer čeznem vidjeti vas...

... da vam predam nešto duhovnoga dara da se utvrdite, to jest da se zajedno s vama utješim zajedničkom vjerom, i vašom i mojom.

Rimljanima 1,11.12

 

 Misli o Poslanici Rimljanima (10)


Apostolu Pavlu je bilo povjereno duhovno blago koje je on htio podijeliti s kršćanima u Rimu. Ono nije potjecalo od njegove vlastite sposobnosti ili znanja. Ono što im je htio udijeliti sâm je bio primio od Gospodina kao „duhovni dar“ milosti.

U 1. Petrovoj 4,10 stoji: „Onako kako je svatko primio dar, tako poslužujte jedan drugome kao dobri upravitelji raznovrsne milosti Božje.“ Pavao se odano pokoravao tom temeljnom pravilu kršćanskog služenja. No to je značilo i to da njega, premda je bio apostol, ne bi trebalo cijeniti kao davatelja. I drugi kršćani, i to svatko od njih, primili su duhovne darove od Gospodina.

Duhovan rast i dobrobit vjernikâ u velikoj mjeri ovisi o tim duhovnim darovima, koji dopunjavaju jedan drugog i mogu biti probitačni za sve. Oni, kada su na svome mjestu, zajednički utvrđuju i učvršćuju, bilo to na javnim sastancima kršćana ili u ležernom druženju.

Stoga se, kada Pavao govori da bi i on htio biti ohrabren „zajedničkom vjerom, vašom i mojom“, ne radi o pukoj pristojnosti ili diplomaciji, nego o poštenom očekivanju. Kršćanska ljubav i poniznost spremno priznaje sve ono što je Bog bio povjerio ili obavio putem drugih vjernika.

(nastavlja se iduće nedjelje)

 

Iz kalendara Dobro sjeme - izdavač: GBV

 

Photo by krakenimages on Unsplash

 

Podijeli ovaj tekst na:
 
‹ natrag na popis

Kršćanstvo EU; Naslovnica - Video - Audio - E-knjigeAutori - O nama


Traži